Pankkikortti käy pian koko Euroopassa
21 Toukokuu, 2007

Uudistuksen taustalla on Euroopan siirtyminen yhtenäiseen maksujärjestelmään, Sepaan. Siirtymä tapahtuu vähitellen, vuosien 2008 ja 2011 välillä. Vanhassa mallissa maksaminen ulkomailla on hoitunut joko käteisellä tai luottokortilla. Uudistuksen myötä kansalliset pankkikortit ja automaattikortit poistuvat markkinoilta ja korvautuvat sirullisilla korteilla. Pankkikortti käy tällöin maksuvälineenä kaikissa EU, ja ETA-maissa (Islanti, Lichtenstein, Norja) sekä Sveitsissä.

Uudistetulla pankki- tai automaattikortilla voi lisäksi nostaa automaatista rahaa edellä mainituissa maissa ilman ylimääräisiä kuluja. Uusiin kortteihin tulee sirun lisäksi joko Visan tai MasterCardin logo. Nämä ovat jo valmiiksi laajassa, kansainvälisessä käytössä olevat maksujärjestelmät. Logosta huolimatta kyseessä on pankkikortti, ei luotollinen kortti ellei asiakas tee pankkinsa kanssa luottokorttisopimusta. Moni nyt käytössä olevista korteista sisältää jo valmiiksi sirun ja siten myös Sepa-valmiuden. Muutoksen takana on Euroopan unioni, joka velvoittaa pankkeja ja kauppoja uudistamaan järjestelmänsä tavoitteiden mukaisiksi.

Lähteet: Helsingin Sanomat 17.5.2007, Suomenpankki.fi 21.5.2007, Nordea News 1/2007Copyright © 2001 Luottokortti.com Sivukartta