MasterCard

Maksuaika- ja luottokortti

MasterCard -kortti on luottokortti, jolla saa korotonta maksuaikaa noin kuukauden. Korttivaihtoehtoina ovat MasterCard tai MasterCard Gold. Kortilla voi tehdä ostoksia ja automaattinostoja kuukausittaisen käyttörajan puitteissa. Tavallisen käytännön mukaan korttitapahtumista lähetetään asiakkaalle lasku, jonka osalta hän voin päättää maksaako sen kokonaan vai osissa.

Kun lasku maksetaan kokonaan ja ennen korottoman maksuajan päättymistä (noin kuukausi) luotosta ei mene korkoa. Jos asiakas haluaa maksaa laskun myöhemmin, korottoman maksuajan päättymisen jälkeen tai osissa, maksaa hän luotolleen korkoa. Poikkeuksena ovat kuitenkin euromääräiset automaattinostot (luottotilitä, ei asiakkaan pankkitililtä tehdyt), joiden osalta korkoa alkaa mennä nostopäivästä lukien.

Luotolle maksettavan koron suuruus vaihtelee hieman pankkiryhmittäin, se voi olla esimerkiksi 3kk Euribor + 7,5%. Myös luottorajat voivat vaihdella paitsi pankkiryhmittäin myös riippuen korttityypistä. Esimerkiksi Nordean MasterCardille voi saada luottoa 1000-5000 euroa ja MasterCard Goldille jopa 10 000 euroa. MasterCardin voi liittää myös pankkikorttiin, jolloin asiakkaalla on yhdistelmäkortti. Korttia käyttäessään asiakas valitsee suoritetaanko maksut tai nostot pankkikortilta, jolloin ne veloittuvat suoraan hänen tililtään, vai MasterCardilta, jolloin ne tulevat maksettavaksi laskussa.

Kotimaassa ja ulkomailla

MasterCard käy maksuvälineeksi yli 22 miljoonassa liikkeessä ympäri maailmaa. Automaattiverkostokin on laaja: MasterCard Worldwide tukee yli 900 000 pankkiautomaattia 190 maassa. Suomessa käteistä voi nostaa Otto.-automaateista. MasterCardin Internetsivuilta voi katsoa kohdemaasi automaattien sijainnit.

Automaattinostoista veloitettavat kulut vaihetelevat pankkiryhmittäin. Esimerkiksi Nordean MasterCardilla Kotimaassa tehdyistä nostoilla ei ole korotonta maksuaikaa, vaan korko veloitetaan nostopäivästä lähtien. Samalla tavoin hinnoiteltuja ovat euromääräiset käteisnostot rahaliittoon kuuluvissa EU-maissa sekä kruunumääräiset nostot Ruotsissa. Käteisnostoista veloitetaan 2,00 € + 2,5 % nostosummasta.

Sampo puolestaan veloittaa kotimaan nostoista, sekä EU-maissa tehdyistä euromääräisistä nostoista 2% nostosummasta, mutta nosto on koroton korottoman maksuajan loppuun asti. Muista kuin euromääräisistä käteisnostoista veloitetaan 2 euroa + 2,5 % nostosummasta. Myös muiden valuuttojen nostot ovat korottomia korottoman maksuajan päättymiseen asti.

Verkossa MasterCardilla

MasterCardilla voi maksaa ostoksia myös monissa verkkokaupoissa. MasterCard SecureCode on MasterCard Internationalin yhdessä pankkien kanssa kehittämä Internet-maksamisen turvallisuutta parantava palvelu, jonka avulla kaupan osapuolet voidaan todentaa. Palvelua otetaan käyttöön maailmanlaajuisesti. Palvelu toimii käytännössä niin, että asiakas saa pankistaan tunnuksen, joka maksettaessa vastaa kortinhaltijan allekirjoitusta. Mitään toimenpiteitä, kuten erillisten ohjelmien asentamista ei tarvita MasterCard SecureCode -palvelun käyttööottoon.

Miten sen saa?

MasterCardia voi hakea pankeista. Yleistä tietoa korttien myöntämisperusteista tällä sivustolla, kohdassa “Luottokortin myöntäminen”. Lisää tietoa MasterCardista MasterCardin kotisivuilta.Copyright © 2001 Luottokortti.com Sivukartta