Visa Electron

Online-maksukortti

Visa Electron on maksukortti, jolla tehdyt ostokset ja automaattinostot veloitetaan suoraan asiakkaan pankkitililtä. Ostohetkellä tehdään automaattinen katetarkistus ja -varaus asiakkaan tililtä. Näin varmistetaan, että tilillä on riittävästi varoja ostosta varten. Korttiin ei sisälly maksuaika- eikä luotto-ominaisuutta tai erillistä käyttörajaa, koska sitä voi katetarkistuksen ja -varauksen vuoksi käyttää vain tilillä olevien varojen puitteissa.

Suomessa ja ulkomailla

Visa Electronilla voi maksaa Visa Electron -tunnuksella merkityissä ostospaikoissa kotimaassa ja ulkomailla. Käteistä voi nostaa kotimaassa pankkiautomaateista ja ulkomailla ja Visa-automaateista, joita on noin 800 000 kappaletta eri puolilla maailmaa. Euromääräisistä käteisnostoista automaateilla ei peritä kuluja. Muiden valuuttojen nostoista asiakkaalta veloitetaan 2 euroa + 2,5% nostosummasta.

Verkkomaksaminen Visa Electronilla

Visa Electronilla voi maksaa Internetissä, jos asiakas liittää kortin Verified by Visa -palveluun. Verified by Visa -palvelu on Visan ja pankkien kehittämä todentamispalvelu, jonka tehtävänä on parantaa verkkomaksamisen turvallisuutta. Käytännössä palvelu tarkoittaa sitä, että asiakas käyttää erillistä, pankista saatavaa tunnuslukua maksamisen yhteydessä. Lisätietoa verkkomaksamisesta Visalla ja Verified by Visa -palveluun liittymisestä Visan ja pankkien kotisivuilta.

Erot pankkikorttin ja automaattikorttiin

Pankkikortista Visa Electron eroaa siten, että sen hyväksyvät vain ne liikkeet, jotka ovat liittyneet online-maksujärjestelmään. Näin ollen kaikki liikkeet, jotka hyväksyvät maksuvälineeksi pankkikortin, eivät välttämättä kuitenkaan hyväksy Visa Electronia. Pankkikortista Electron eroaa myös siinä, että asiakkaan tili on aina mahdollisimman ajantasainen, koska tehdyistä ostoksista tehdään heti katevaraus tilille. Vaikka pankkikortilla tehdytkin ostokset veloitetaan asiakkaan tililtä yleensä parin päivän sisällä, katevaraus tehdään usein vain suurempien ostosten kohdalla. Näin ollen pankkikortin omistajan on siis mahdollista ylittää tilinsä. Perinteisestä pankki ja automaattikortista Visa Electron puolestaan eroaa siten, että sitä voi käyttää myös ulkomailla.

Miten sen saa?

Visa Electronia haetaan pankeista. Sen voi saada myös alaikäinen huoltajan suostumuksella. Alaikäraja vaihtelee pankkiryhmittäin, ollen jotakuinkin 10 ikävuoden tienoilla. Lisää tietoa Visa Electronista Visan kotisivuilta.Copyright © 2001 Luottokortti.com Sivukartta