Visa

Maksuaika- ja luottokortti

Visa -kortti on maksuaikakortti, jolla tehdyille ostoksille ja automaattinostoille saa keskimäärin puolitoista kuukautta korotonta maksuaikaa. Sama koskee myös ulkomailla tehtyvä ostoja ja nostoja. Korttivaihtoehtoina ovat Visa tai Visa Gold. Korttia voi käyttää kuukausittaisen käyttörajan puitteissa, joka on Visan osalta 400-8000 euroa. Visa Goldissa käyttöraja sovitaan yksilöllisesti. Korttitapahtumista lähetetään asiakkaalle lasku, mutta myös suoraveloituspalvelu on mahdollinen.

Jos puolentoista kuukauden maksuaika ei tunnu riittävältä, korttiin voi hakea luottolimiitin, jolloin laskun voi maksaa myös erissä. Jos lasku maksetaan erissä, luotolle maksetaan korkoa (esim. 3kk Euribor + 7,5%). Myönnetyt luotot vaihtelevat pankeittain, esimerkiksi Nordean Visan luottoraja on 800-5000 euroa. Visan voi liittää myös pankkikorttiin, jolloin asiakkaalla on ns. yhdistelmäkortti. Korttia käyttäessään asiakas valitsee suoritetaanko maksut tai nostot pankkikortilta, jolloin ne veloittuvat suoraan hänen tililtään, vai Visalta, jolloin ne tulevat maksettavaksi Visa-laskussa.

Suomessa ja ulkomailla

Visa on hyväksytään maksuvälineeksi 24 miljoonassa myynti- ja palvelupisteessä ympäri maailman. Suomessa Visa kelpaa maksuvälineeksi yli 60 000 myynti- ja palvelupisteessä. Lisäksi sillä voi nostaa käteistä Otto.-automaateista. Ulkomailla käteisnostot onnistuvat Visa-automaateilla, joita on noin 800 000 kpl yli 130 maassa. Käteisnostoista veloitetaan asiakasta siten, että euroja nostettaessa maksu on 1 euro + 2 % nostosummasta ja muita valuuttoja nostettaessa 2 euroa + 2,5 % nostosummasta. Käteisnostoille saa saman verran korotonta maksuaikaa kuin ostoillekin. Visan verkkopalvelusta voit katsoa kohdemaasi automaattien sijainnit. Lisäksi käteistä voi nostaa yli 400 000 pankissa.

Verkkokaupassa Visalla

Visalla voi maksaa ostoksia myös Internetissä. Verified by Visa on Visan yhdessä pankkien kanssa kehittämä Internet-maksamisen palvelu, jonka avulla kaupan osapuolet todennetaan ja asiakas voi varmistua maksutapahtuman luotettavuudesta. Palvelu toimii käytännössä niin, että verkkokaupassa maksaessaan asiakas antaa korttinumeronsa lisäksi erillisen, pankista saatavan tunnusluvun. Muilta osin asiointi tapahtuu samoin kuin verkkokaupoissa yleensäkin. Verfied by Visa -todentamispalvelu löytyy jo monista verkkokaupoista. Nämä kaupat tunnistaa siitä, että ne käyttävät sivuillaan Verified by Visa -logoa. Lisätietoa verkkomaksamisesta ja Verified by Visasta Visan kotisivuilta.

Miten sen saa?

Visaa voi hakea pankeista. Pankin kanssa sovitaan myös kortin mahdollisesta luotto-ominaisuudesta. Yleistä tietoa korttien myöntämisperusteista tällä sivustolla, kohdassa “Luottokortin myöntäminen”. Lisää tietoa Visasta Visan kotisivuilta.Copyright © 2001 Luottokortti.com Sivukartta