Luottokortin voi kuvittaa mielensä mukaan
16 Lokakuu, 2007

Luottokortteihin on jo pitkään ollut saatavilla erilaisia kuva-aiheita, joiden avulla asiakas voi suunnitella kortin ulkoasun vastaamaan omia mielenkiinnonkohteitaan.

Sampo Pankin Visaan tai MasterCardiin voi valita kuvan kymmenestä kuva-aiheesta. Valikoima on sopivan suppea, mutta sisältää silti kuvia moneen makuun: on taidetta, maisemaa, sarjakuvaa, bändikuvia ja suomi-designia. Erityistä tuoreutta valikoimaan tuo Syrup Helsingin suunnittelema kuva-aihe ”Koiratarha”. Sen sijaan Nightwish -kuvan voisi päivittää: nykyisessä kuvassa esiintyvä solisti kun on lopettanut yhtyeessä jo vuonna 2005.

Nordean kortin voi kuvittaa oman koti-albumin kuvalla tai valita valmiista kuva vaihtoehdoista. Nordean valmiit kuvavaihtoehdot ovat tyyliltään perinteisempiä ja linja on Sampoa neutraalimpi, mutta samalla myös aavistuksen tylsähkö. Itse otetun kuvan käyttäminen kortin kuvituksena antaa kuitenkin mahdollisuuden tehdä kortista juuri oman maun mukainen.

Osuuspankin Visaan voi valita kuvan kymmenestä vaihtoehdosta, jotka ovat pääasiassa perinteisiä maisema- tai luontokuvia. OP MasterCardiin ei kuvavaihtoehtoja ole saatavilla.

Handelsbankenin MasterCardiin voi valita värin yhdeksästä pirteästä värivaihtoehdosta, kuva-aiheina kuusi maisemakuvaa. Visaan ulkoasuvaihtoehtoja ei ole saatavilla.

Varsinainen edelläkävijä korttien kuvitussektorilla on kuitenkin Nooa pankki. Valmiiden kuva-aiheiden valikoima koostuu nuorten, jo menestystäkin saavuttaneiden taiteilijoiden kuvista. Valittavana on niin Janne Mikkilän vahvoja Kuuba-aiheisia valokuvia kuin Milla Paloniemen sydämet sulattava Kiroileva Siili. Jos hienosta valikoimasta ei sittenkään löydä sitä oikeaa, voi kortin kuvittaa myös koti-albumista valitulla kuvalla.

Lähteet: Sampopankki.fi, Nordea.fi, Op.fiCopyright © 2001 Luottokortti.com Sivukartta